Misstänkt för brott – skyldig eller oskyldig?
När du blivit misstänkt för brott ska du inte dra för långt gångna slutsatser. I Sveriges rättssystem är du fortfarande oskyldig till motsatsen har bevisats.
I Sverige har vi ett rättssystem som ska följa en särskild process i samband med att någon anses vara misstänkt för ett brott. Det är inte som förr i tiden när invånarna samlade sig som en mobb och med facklor jagade ut den person man trodde var skyldig ur byn. En inte särskilt rättssäker process med andra ord. Så är det förstås inte nu längre. Nu kan man inte anses vara skyldig när man enbart är misstänkt. Först måste förundersökningen ha sin gång och åklagaren samla tillräckligt mycket bevisning för att den misstanken ska kunna styrkas. Först därefter skulle du kunna dömas för det brott som du misstänks ha begått.
Misstänkt för brott innebär inte en dom
Man ska med andra ord inte hoppa till slutsatser. Bara för att en person inledningsvis är misstänkt ska man alltså inte än låta sig tro att det också är samma person som är skyldig. Processen måste låtas ha sin gång. Det händer trots allt att polis och åklagare begår misstag. Ibland tas det in misstänkta som inte är mer än misstänkta, de är kanske till och med helt oskyldiga. Som tur är kan de vända sig till en advokat som kan hjälpa dem att försvara sig. Som kan visa att misstankarna var fel redan från början. Men processen måste som sagt få lov att ha sin gång. På denna hemsidan kan du kontakta en advokat: www.misstänktförbrott.nu
Andra inlägg
- Rättigheter och skyldigheter vid vårdnadstvister i Göteborg
- Arvstvist – en advokat hjälper
- Går det att förebygga misshandel?
- Juridisk vägledning inom familjerätt i Stockholm
- Få rätt hjälp av en offentlig försvarare
- Advokat Malmö - juridiskt och mentalt stöd
- Aktieägaravtal ger regler för delägare
- Problem med tidigare anställda? Ta hjälp av en arbetsrättsjurist i Stockholm
- Tveka inte att kontakta en advokat i Stockholm om du befinner dig i en tvist